HAWTHORNE HILLS RESIDENCE

HAWTHORNE HILLS RESIDENCE

Seattle, WA| 2015

This beautiful property sits atop a hillside overlooking Lake Washington where the skyscrapers of Bellevue peak out in the distance. We were tasked by the owners to complete both an interior and an exterior project to transform their lower-level into a true-entertaining space. The exterior portion of the project began with a pleasant semi-covered sitting and barbecue space entrenched in nature. An 8-foot cantilevering Douglas-Fir trellis stretches out from the surrounding trees with surface mounted heaters. The firepit and barbecue were both wrapped in stone with a quartzite countertop and ledge.
The lower level of the residence was in need of a kitchenette to supplement the existing pool table area, theater room, and patio space often used for entertaining guests. Since they didn’t wish to give up any exterior space with an addition to the house, there was a dark and scarcely used storage room we decided to take advantage of. In order to make the new kitchenette area accessible, a wall was simply removed to open it up to the room. Though the available space for the kitchenette was so tight it was likened to designing in the cabin of a boat, we gave enough attention to detail and placement of elements to include all items on the Owners’ wish list while keeping the space feeling light, bright, and open.

Location: Seattle
Type: Single-Family Residential
110 sf

Project Team
General: Best Choice Construction (Trellis & BBQ) & Michael Leon Construction (Firepit & Kitchenette)
Structural: Yu & Trochalakis, PLLC
Photography: David Cho Photography