BEACON HILL (TREE)HOUSE

BEACON HILL (TREE)HOUSE

Seattle, WA| UNDER CONSTRUCTION

This lot of land is quietly tucked away down an alleyway hidden amongst trees. Situated in the middle of the densely populated Beacon Hill Neighborhood, it’s surprisingly serene, made possible through the protection of the vegetation and hillside.
A small slice of coveted refuge in the city, the site created many challenges, primarily the steep hillside known to have the potential for landslides. For this reason, special attention was taken to the structural system to ensure stability. The design includes residential storefront, exposed smooth concrete at the base, steel wide flange posts. The upper levels are wrapped in shou sugi ban burnt wood, as the goal for was for design to look at home amongst the trees.
Digital Photography: Notion Workshop